ENSEMBLE NU:N

Klank der Mystiek

Cora Schmeiser, Gert Anklam, Falk Zenker, ensemble N:un Vokal, 'Klank der mystiek

foto © Paul Joachim Müller

In een moderne muzikale jas gestoken betoveren krachtige Gregoriaanse muziek, mystieke teksten en bovenaardse gezangen uit middeleeuwse handschriften van onder meer Hildegard von Bingen (1098-1179) de ruimte van het hier en het nu.

„Deze nieuwe oude muziek verleidt je om je ogen te sluiten en je mee te laten voeren naar het spirituele landschap van de ziel.“ WA, Hamm, 30.09.14, Werner Lautenbach.

„Allang zijn de gitarist Falk Zenker uit Weimar en de Berlijnse saxofonist Gerd Anklam absolute aanraders voor insiders binnen de Middeleeuwse muziekkringen, omdat ze de wortels van de muziek van het avondland zo fijnzinnig en geïnspireerd weten uit te graven om ze vervolgens behoedzaam naar het heden over te planten.“ Bayerischer Rundfunk Klassik „Tafel-Confect“, Torsten Preuß/ Alte Musik, 13.07.2014

Cora Schmeiser - zang | Gert Anklam - sopraan- en baritonsaxofoon | Falk Zenker - akoestische- en elektrische gitaar en live looping

In 2003 richtte de gitarist, componist en klankkunstenaar Falk Zenker uit Weimar ensemble Nu:n op. Vanaf 2011 toert hij samen met de Berlijnse saxofonist en componist Gert Anklam en de sopraan Cora Schmeiser door Duitsland, Oostenrijk en Denemarken. Op concerten, festivals en concertseries speelde de formatie in een keur aan middeleeuwse kerken. 'Klank der Mystiek' was in 2022 in Nederland te horen in de Laurentius en Elisabeth Kathedraal, Rotterdam.

 

teksten: Duits.

Voor beknopte informatie en biografiën, klik hier

Aanvullende informatie: https://ensemblenun.com/

Voor boekingen, klik hier

Cora Schmeiser, ensemble Nu:n Vokal, 'Klank der mystiek'

Gert Anklam, ensemble Nu:n Vokal, 'Klank der mystiek'

Falk Zenker, ensemble Nu:n Vokal, 'Klank der mystiek'

foto's © Paul Joachim Müller