‘KRATERSUITE / ‘CASSINI’S LIED’ (ensemble)

Cora Schmeiser (COKO) - stem, effect-pedaal, objecten, blokfluit

Nina Hitz (NIKO) - cello, stem, keyboard, objecten, blokfluit

Anne Wellmer (SCHOKO) - elektronica, stem, blokfluit

De uiuiui koo-leden Coko, Niko en Schoko combineren verschillende muzikale en artistieke tradities tot een eigen klank- en beeldtaal. Uitgangspunt is het slaan van bruggen tussen bestaand renaissance- en barokrepertoire en hedendaagse muziek: algoritmische compositie, Zwitsers gejodel, sequencer nonsense pop en vrije improvisatie met een karakteristiek vintage sci-fi-geluid. Het opzienbarende resultaat van deze kernfusie is 'geïmplodeerde volksmuziek from outer space', die klinkt als barokmuziek uit een kortegolfradio, of als Delia Derbyshire van de BBC Radiophonic Workshop die op zoek is naar Schubert in een vergeten toekomst. Uiuiui koo beweegt zich door het krachtenveld van ‘ooit’ en ‘straks’ en maakt muziek die evengoed voor Lodewijk de XIVe als voor de één of andere intergalactische Zonnegod bedoeld zou kunnen zijn. De ruimtelijke ingrepen van decorontwerpster Mariëlle Verdijk en de kostumering uit een verzonnen tijdperk onderstrepen het licht absurdistische karakter van het drievrouwschap.

'uiuiui koo' was te horen en te zien in DSPS/DE PLAYER, Rotterdam / WORM, Rotterdam / Les Ateliers Claus, Brussel / Veemtheater, Amsterdam / Muziekgebouw aan het IJ, Amsterdam / WLFRT projectspaces, Rotterdam / DE LINK, Tilburg / OCW, podium voor kleinschaligheden, Rotterdam / 013, Tilburg / Duvelhok Tilburg / Heidegger, Rotterdam.

uiuiui koo CD, grafische Gestaltung © Anne Wellmer

 

Fragment "Sandlied"

 

Fragment "Se l'aura"

 

PROGRAMMA ‘KRATERSUITE

Avondvullend programma met de 'Kratersuite' van uiuiui koo, 'Jailbirds' van David Dramm en Anne La Berge en 'Copycat Killings' van Lukas Simonis.

teksten: Duits, Nederlands en Engels

 

Kratersuite CD, grafische Gestaltung © Anne Wellmer

Fragment "Mondgesicht"

Fragment "das Nilpferd (Thraenen)"

Fragment "Meteoriteneinschlag"

Fragment "Kann ich nicht liegt im Grab"

 

PROGRAMMA ‘CASSINI’S LIED’

Het jaar 2117. De ruimtesonde Cassini beweegt zich al meer dan een eeuw in een baan om Saturnus en levert informatie over de atmosfeer van de manen van deze planeet. In zijn omloopbaan hoog boven het pokdalig landschap vol ijsvulkanen doet Cassini regelmatig metingen van de drie wolkenlagen met ammoniak, ammoniumhydrosulfide en waterijskristallen. Op een dag neemt Cassini nog niet eerder gehoorde signalen waar. Drie vrouwelijke personages blijken tussen de gasnevels door met elkaar te communiceren. Ze produceren geluiden en vertellen verhalen. Met hun koralen trotseren ze magnetische stormen, komeetregens en blikseminslagen. Dan begint Cassini mee te zingen en het verhaal van Niko, Coko en Schoko door te vertellen aan degenen die het kunnen horen.

teksten: Duits, Nederlands en Engels

Voor aanvullende informatie, klik hier

Cora Schmeiser, Nina Hitz, Anne Wellmer, uiuiui koo

 

Cora Schmeiser, uiuiui koo, Duvelhok, Tilburg

 

Cora Schmeiser, Nina Hitz, uiuiui koo in Les Atelier Claus, Brussel / foto © Arnold Schalks

 

Cora Schmeiser, Nina Hitz, Anne Wellmer, uiuiui koo in het Veemtheater, Amsterdam

 

Cora Schmeiser, Nina Hitz, Anne Wellmer, uiuiui koo in WLFRT projectspaces, Rotterdam / foto © Arnold Schalks

 

Cora Schmeiser, Nina Hitz, Anne Wellmer, uiuiui koo in het Cenakel, Tilburg / foto © Arnold Schalks

foto's © Arnold Schalks, Jan Rijken