NEWSREAL (solo)

Cora Schmeiser: spel en zang

Falk Hübner: concept, compositie en video

'Newsreal' is een kameropera waarin een onophoudelijke stroom aan informatie een weg probeert te vinden in het leven van een sopraan.

Het internet in je broekzak, de krant in je tas, de tv in de tram. Het nieuws is nog nooit zo dichtbij ons geweest. Maar kunnen wij eigenlijk wel zoveel informatie op één dag verwerken? En weten we, nu informatie zo makkelijk beschikbaar is, uiteindelijk meer dan voorheen?

'Newsreal' is een complex spel tussen zang, beeld en - letterlijk - het nieuws van de dag. Cora Schmeiser zingt korte verhalen van ‘nieuwspersonages’ zoals de Iraanse martelaar Mehrdad Azizollahi en de vrouw van de Chinese dissident Liu Xiaobo. Verhalen die langzaamaan in elkaar verstrengeld raken en zo een overweldigende stroom van nieuws vormen die dwars door de zangeres heen gaat, die haar laat wankelen, twijfelen, schitteren, lachen en vallen. De muziek bestaat uit een intrigerende mix van jazz-klanken, gemengd met elektronica en klassieke zang.

 

teksten: Engels

'Newsreal' is een Zeebelt-productie met ondersteuning van de gemeente Den Haag, podium OCW en Artez Conservatorium en was te zien en te horen in Zeebelt theater Den Haag / OCW, podium voor kleinschaligheden, Rotterdam.

Voor aanvullende informatie en boekingen, klik hier

 

Cora Schmeiser, Falk Hübner, Newsreal, foto © Carina Hesper

 

Cora Schmeiser, Falk Hübner, Newsreal, foto © Carina Hesper

foto's © Carina Hesper